HEM

Foto: Lillemor Lindström

FRK Norr B-Jaktprov 2023

Sektionens genomförda jaktprov.


FRK Norrs jaktprov 26-27 augusti


Sista helgen i augusti genomfördes FRK Norrs B-prov, i år för första gången med alla tre klasser. Det är mycket jobb med att arrangera ett jaktprov både före, under och efter, men det är också väldigt roligt när allt flyter på i vackert väder.  Ett stort tack till alla funkisar som gjorde det möjligt och till domare Anders Gustavsson som höll humöret på topp på oss alla!


Totalt startade 31 hundar vilket vi tycker är en bra siffra med tanke på att jaktproven i Norrbotten under att antal år, har sett antalet startande hundar sjunka. Många flattar kom till start vilket var glädjande.


En röd rosett fick Linda Fahlén Jakobsson med sin ”Eastwood” Bes-Ami´s Living Like a Legend för sitt excellent i NKL och inte mindre än två röda rosetter i NKL fick Victoria Lindström med både Sagovindens Betty Jean ” Alice” och  Sagovindens Birra Moretti ”Ärtan”.

Ärtan fick dessutom kennel Altaflats pris för provets bästa flat. Nu hoppas vi få se flatcoats även i högre klasser framöver!

Linda Fahlén Jakobsson med ”Eastwood”  Bes-Ami´s Living Like a Legend, och Victoria Lindström med ”Ärtan” Sagovindens Birra Moretti. 

Ärtan fick dessutom kennel Altaflats pris för provets bästa flat.