HEM

Foto: Åsa Nenzén

Genomförda aktiviteter 2017

Genomförda aktiviteter inom Flatcoated retrieverklubben Norr.GRUNDKURS UNGHUNDAR

Under fyra ljusa vårkvällar samlades sju ettåriga flattar med sina hussar och mattar hos Nina Ivaska i Jämtön för en kurs i grundlydnad. Duktiga och inspirerande instruktören Nina visade på övningar som kan vara till hjälp att få en följsam och lydig hund och ge den grund som alla hundar behöver oberoende av vad hunden sedan ska användas till.

Efter varje träff fick deltagarna en ”läxa” att öva på till nästa kurstillfälle. Kursen var mycket uppskattad!


JAKTKURS
För tredje året genomfördes en majhelg en jaktkurs hos Anna Vikström i Sundom. 16 flattar med förare deltog, 8 i nybörjargruppen och 8 i en grupp för öppen- och elitklasshundar.

Instruktör var denna gång Ingela Karlsson från Markaryd i Småland. Ingela är en av Sveriges mest meriterade förare och tränare med en lång rad meriter från jaktprov och working tests i Sverige och internationellt. Under Ingelas ledning fick 16 flattar och deras förare goda råd och värdefulla apporteringsövningar att gå vidare i träningen med.

Framförallt underströks vikten av lugn, stadga och kontakt, det som är förutsättningen för att få en hund att fungera bra som apportör.